Short-tailed pipefish
Microphis brachyurus
Syngnathidae, Nerophinae
Microphis brachyurus
Syngnathidae, Nerophinae
Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.
Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.
Elää luonnossa: Amerikan Samoa, Anguilla, Antigua ja Barbuda, Australia, Bahama, Barbados, Brasilia, Caymansaaret ja 43 muuta maata.
Esiintyy suhteellisen matalassa (25–150 cm), seisovassa tai hitaasti virtaavassa vedessä. Elää makean veden puroissa, joissa ja jokisuistoissa. Nuoret ja puolikasvuiset yksilöt tavataan yleensä jokisuistoissa, kun taas aikuiset elävät ylävirrassa makeavetisillä alueilla. Syö matoja, äyriäisiä ja eläinplanktonia. Munaelävä. Koiras kantaa munia pyrstön alla olevassa poikaspussissa. Ei näy markkinoilla.
Pehmeää, hapanta vettä, himmeä valo, hiekkaa, juuria ja pudonneita lehtiä: näin rakennat biotooppiakvaarion Amazonilta ja sen ympäristön joista.
Kovaa, emäksistä vettä, hiekkaa ja kiviä: akvaario Meksikon ja Keski-Amerikan joista ja järvistä, kirjoahvenineen ja eläviä poikasia synnyttävine kaloineen.
Kaksi täysin erilaista akvaariota: metsäjoet pehmeine, ruskeine vesineen, juurineen ja lehtineen, ja Hautavajoaman järvien kirjoahvenet kovassa, emäksisessä vedessä suurten kivikasojen keskellä.
Kaksi akvaariota Kaakkois-Aasiasta: rauhalliset metsäpurot ja turvesuot pehmeine, ruskeine vesineen sekä vuolaat vuoripurot viileine, happirikkaine vesineen.