
Pullukkamerihevonen
Hippocampus abdominalis
Syngnathidae, Syngnathinae

Hippocampus abdominalis
Syngnathidae, Syngnathinae
Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.
Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.
Tavataan suurissa vuorovesialtaissa laskuveden aikaan. Ne pysyvät liikkumatta merilevän seassa. Nuoret yksilöt ovat pelagisia tai kiinnittyneinä ajelehtiviin merileviin. Syövät pieniä äyriäisiä (esim. hankajalkaisia ja katkoja). Yöaktiivinen. Munasynnyttäjä. Koiras kantaa munia pyrstön alla olevassa poikaspussissa. Nähdään öisin ryhmissä. Tavataan myös laitureiden ja muiden ihmisen tekemien rakenteiden ympärillä sekä syvemmässä vedessä sieniin ja pesäkkeitä muodostaviin polyyppieläimiin (hydroideihin) kiinnittyneinä. Pituusmitat tarkoittavat korkeutta (= TL - pään pituus). Tämä on Kaakkois-Australian suurin merihevonen, ja sillä on enemmän selkäevän säteitä ja pyrstörenkaita kuin millään muulla merihevosella. Myydään paikallisesti ja kansainvälisesti akvaariokauppaan. Kuivataan ja myydään itämaiseen lääketieteeseen vahvistavaksi aineeksi ja afrodisiakiksi.
Kaupasta akvaarioon: miten totutat kalan veteen, miksi kannattaa lisätä vain muutama kerrallaan ja mitä seurata ensimmäisinä päivinä.
Miksi uusien kalojen kannattaa asua omassa altaassaan muutama viikko ennen kuin ne muuttavat akvaarioon, mitä tarvitset ja mitä tarkkailet.
Mikä on toisin meriakvaariossa: suola, refraktometri, elävä kivi ja korallit. Johdanto sinulle, joka harkitset kokeilemista.