Akvarist
Kirjaudu

Tietoja

Tuntomerkit
Pituus
Enintään 40 cm
Ruumiinmuoto
Virtaviivainen
Hoito
Määrä
Puuttuu
Pienin akvaario
1 464 litraa
Ravinto
Puuttuu

Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.

Käyttäytyminen
Luonne
Rauhallinen
Uiskentelee
Puuttuu

Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.

Vesiarvot
Lämpötila
–
pH
–
Pienin akvaario
69 cm206 cm103 cm
1 464 litraa206 × 103 × 69 cmYhden kalan perusteella
Levinneisyys
Alkuperäinen

Elää luonnossa: Amerikan Samoa, Australia, Cookinsaaret, Fidži, Filippiinit, Guam, Indonesia, Japani ja 21 muuta maata.

Lisää lajista

Kuvaus

Elää laguuneissa ja avomeren puoleisilla riutoilla 1 metrin syvyydestä yli 50 metriin. Aikuiset ovat yleisiä alueilla, joilla on runsaasti koralleja ja suuri pystysuuntainen korkeusvaihtelu. Yksinäinen laji. Nuoret yksilöt voivat parveilla muiden lajien kanssa. Muodostaa ruokailuparvia kivikkoisilla ja kivi-koralliseosrinteillä pikemminkin kuin tasaisilla alueilla. Naaraat ovat ruokaillessaan usein usean lajin parvissa, kun taas koiraat nähdään yleensä erillään. Syö pohjalla kasvavia leviä. Koiraat osoittavat reviiritaipumuksia.

Muut nimet

Muut tieteelliset nimet

  • Pseudoscarus schlegeli
  • Scarus schelegeli

Muilla kielillä

  • Five-banded parrotfish, Parrotfish, Schlegel's parrotfish, Yellowbar parrotfish