
Pronssiteräkala
Notopterus notopterus
Notopteridae, Notopterinae

Notopterus notopterus
Notopteridae, Notopterinae
Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.
Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.
Elää luonnossa: Bangladesh, Indonesia, Intia, Kambodža, Kiina, Laos, Malesia, Myanmar (Burma) ja 4 muuta maata.
Istutettu: Singapore.
Esiintyy kirkkaissa puroissa ja siirtyy murtovesiin. Aikuiset elävät seisovissa ja hitaasti virtaavissa vesissä: järvissä, tulva-alueilla, kanavissa ja lammikoissa. Tekee paikallisia sivuttaisvaelluksia Mekong-joesta tulva-alueille tulvakaudella ja takaisin pääuomaan tai muihin pysyviin vesistöihin kuivalla kaudella. Yleinen tankeissa (vesialtaissa) suuressa osassa Intiaa. Syö hyönteisiä, kaloja, äyriäisiä ja joitakin vesikasvien nuoria juuria. Aktiivinen hämärässä ja yöllä. Asuttaa alueita ja lisääntyy kausittain sadepäivinä ja vaeltaa takaisin pysyviin vesiin kuivalla kaudella. Kutu tapahtuu seisovassa tai virtaavassa vedessä sadekaudella. Munat laskeaan pieninä kasoina veden alle vajonneeseen kasvillisuuteen. 21-25 cm:n mittainen naaras laskee yleensä 1 200-3 000 munaa. Kalaa arvostetaan sekä tuoreena että kuivattuna. Siitä keitettyä keittoa kerrotaan annettavan tuhkarokkoa sairastaville. Taloudellisesti erittäin tärkeä ruokakala Etelä- ja Kaakkois-Aasiassa Borneoon ja Sumatralle asti, ja sitä pyydetään kaikenlaisilla pienimuotoisen kalastuksen pyydyksillä.
Luonne, evänäpsijät, kaloja syövät kalat ja kalat, jotka tarvitsevat samanlaista vettä. Ja mitä sovelluksen Harmonia-merkki tarkoittaa.
Kaksi akvaariota Kaakkois-Aasiasta: rauhalliset metsäpurot ja turvesuot pehmeine, ruskeine vesineen sekä vuolaat vuoripurot viileine, happirikkaine vesineen.
Kaupasta akvaarioon: miten totutat kalan veteen, miksi kannattaa lisätä vain muutama kerrallaan ja mitä seurata ensimmäisinä päivinä.
Miksi uusien kalojen kannattaa asua omassa altaassaan muutama viikko ennen kuin ne muuttavat akvaarioon, mitä tarvitset ja mitä tarkkailet.