Akvarist
Kirjaudu

Tietoja

Tuntomerkit
Pituus
Enintään 10,4 cm
Ruumiinmuoto
Virtaviivainen
Hoito
Määrä
Puuttuu
Pienin akvaario
41 litraa
Ravinto
Puuttuu

Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.

Käyttäytyminen
Luonne
Osin aggressiivinen
Uiskentelee
Puuttuu

Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.

Vesiarvot
Lämpötila
–
pH
–
Pienin akvaario
24 cm71 cm24 cm
41 litraa71 × 24 × 24 cmYhden kalan perusteella
Levinneisyys
Alkuperäinen

Elää luonnossa: Angola, Botswana, Kongon demokraattinen tasavalta, Namibia, Sambia ja Zimbabwe.

Lisää lajista

Kuvaus

Esiintyy soilla ja tulva-alueilla, erityisesti ravinteikkailla painanteilla (pans) ja kasvillisuudeltaan rehevillä, matalilla rantavyöhykkeillä valuma-alueen joissa. Syö detritusta, pehmeitä kasveja ja hyönteisten toukkia. Koiraat perustavat reviirin ja houkuttelevat luokseen kutuvalmiin naaraan muodostaakseen parin. Naaraat rakentavat lautasenmuotoisen pesän, johon munat laskeudutaan ja hedelmöitetään. Munia hoitaa sen jälkeen pääasiassa naaras, kun taas koiras vartioi reviiriä.

Muut nimet

Muut tieteelliset nimet

  • Pelmatochromis ruweti