Hairtail blenny
Xiphasia setifer
Blenniidae, Blenniinae
Xiphasia setifer
Blenniidae, Blenniinae
Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.
Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.
Elää luonnossa: Arabiemiirikunnat, Australia, Bahrain, Etelä-Afrikka, Filippiinit, Hongkong – Kiinan erityishallintoalue, Indonesia, Intia ja 14 muuta maata.
Aikuiset elävät avoimilla pehmeäpohjaisilla ja mutapohjaisilla elinympäristöillä matalista lahdista syvään veteen. Niitä tavataan putkimaisissa koloissa hiekka- tai mutapohjassa. Havaitaan erittäin harvoin, mutta useimmiten öisin. Yöaikaisia ravinnonhakijoita. Kahden Länsi-Intian edustalta 50–54 metrin syvyydestä troolatun yksilön mahalaukussa oli äyriäisiä (mukaan lukien hankajalkaisia), monisukamatojen jäänteitä, foraminiferoja, kalan suomuja sekä hieman hiekkaa ja mutaa. Munivat. Munat ovat pohjaan jääviä ja tahmeita, ja ne kiinnittyvät alustaan rihmamaisen, tahmean tyynyn tai jalustan avulla. Toukat ovat planktisia ja esiintyvät usein matalassa rannikkovedessä. Ruumis on ankeriasmainen, mutta ne uivat harvoin pois kolostaan.
Kaupasta akvaarioon: miten totutat kalan veteen, miksi kannattaa lisätä vain muutama kerrallaan ja mitä seurata ensimmäisinä päivinä.
Miksi uusien kalojen kannattaa asua omassa altaassaan muutama viikko ennen kuin ne muuttavat akvaarioon, mitä tarvitset ja mitä tarkkailet.
Mikä on toisin meriakvaariossa: suola, refraktometri, elävä kivi ja korallit. Johdanto sinulle, joka harkitset kokeilemista.