Fivefinger wrasse
Iniistius pentadactylus
Labridae, Xyrichtyinae
Iniistius pentadactylus
Labridae, Xyrichtyinae
Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.
Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.
Elää luonnossa: Australia, Egypti, Etelä-Afrikka, Filippiinit, Guam, Hongkong – Kiinan erityishallintoalue, Indonesia, Intia ja 15 muuta maata.
Esiintyy hiekkapohjilla rannikkoalueilla sekä myös alueilla, joilla on jonkin verran meriheinää tai leviä. Esiintyy yli 18 m:n syvyyteen asti. Elää yleensä suurissa, hajallaan olevissa parvissa hiekka- ja mutapenkkojen ylärinteillä, joilla koiraat puolustavat aluettaan, jolla on useita naaraita. Sukeltaa hiekkaan nukkuakseen turvassa yöllä tai piiloutuakseen säikähtäessään. Uhattuna se sukeltaa pää edellä hiekkaan ja voi viipyä siellä jonkin aikaa ennen kuin tulee takaisin esiin. Syö pääasiassa kovakuorisia saaliseläimiä, kuten nilviäisiä ja äyriäisiä. Vähimmäissyvyys on otettu lähteestä Ref. 9710.
Kaupasta akvaarioon: miten totutat kalan veteen, miksi kannattaa lisätä vain muutama kerrallaan ja mitä seurata ensimmäisinä päivinä.
Miksi uusien kalojen kannattaa asua omassa altaassaan muutama viikko ennen kuin ne muuttavat akvaarioon, mitä tarvitset ja mitä tarkkailet.
Mikä on toisin meriakvaariossa: suola, refraktometri, elävä kivi ja korallit. Johdanto sinulle, joka harkitset kokeilemista.