Akvarist
Kirjaudu

Tietoja

Tuntomerkit
Pituus
Enintään 12,5 cm
Ruumiinmuoto
Virtaviivainen
Hoito
Määrä
Puuttuu
Pienin akvaario
59 litraa
Ravinto
Puuttuu

Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.

Käyttäytyminen
Luonne
Rauhallinen
Uiskentelee
Puuttuu

Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.

Vesiarvot
Lämpötila
Sietää14–22 °C
pH
Sietää6,5–7
Pienin akvaario
27 cm81 cm27 cm
59 litraa81 × 27 × 27 cmYhden kalan perusteella
Levinneisyys
Alkuperäinen

Elää luonnossa: Bangladesh, Bhutan, Intia, Kiina, Laos, Myanmar (Burma), Nepal, Pakistan ja 2 muuta maata.

Lisää lajista

Kuvaus

Esiintyy tyvenissä, matalissa reunavesissä lammikoissa ja joissa, enimmäkseen mutapohjaisilla alueilla. Ne etsivät ravintoa pohjan tuntumasta matalassa vedessä. Syövät äyriäisiä, hyönteisiä ja planktonia. Noin 150 munaa lasketaan noin 20 munan erissä; munat kuoriutuvat noin vuorokaudessa, ja poikaset ovat vapaasti uivia seuraavana päivänä. Akvaariossa pito: 5 tai useamman yksilön ryhmissä; akvaarion vähimmäiskoko 60 cm.

Muut nimet

Muut tieteelliset nimet

  • Barbus punctatus
  • Barbus stoliczkanus
  • Barbus ticto
  • Cyprinus ticto
  • Puntius punctatus
  • Puntius stoliczkae

Muilla kielillä

  • Odessabarbe
  • Topletbarbe, Toplettet Barbe
  • Ticto barb, Barb, Fire-fin barb, Firefin barb, Tic-tac-toe barb, Two spotted barb, Two-spot barb, Twospot barb