
Airbreathing shellear
Kneria auriculata
Kneriidae

Kneria auriculata
Kneriidae
Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.
Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.
Elää luonnossa: Etelä-Afrikka, Kongon demokraattinen tasavalta, Mosambik, Sambia ja Zimbabwe.
Elää yleensä pienissä latvapuroissa, joissa on nopeaa vettä, koskia ja isoista kivistä koostuva pohja, joko vesikasvillisuuden kanssa tai ilman. Parvia esiintyy pienten, kirkkaiden, liettymättömien ja kivipohjaisten purojen poukamissa; kalan on raportoitu hengittävän ilmaa ja kiipeävän kosteiden kivien yli ja vesiputousten reunoja ylös vaelluksilla. Sietää elämistä vedestä poissa pitkään, jos olosuhteet ovat kosteat. Kaapii kiviltä piilevää, leviä ja detritusta ja syö myös pieniä vesihyönteisiä, kuten päivänkorentojen nymfejä ja surviaissääsken toukkia; tulee sukukypsäksi vuoden iässä; kutee keväällä ja kesällä, suuremmilla naarailla on jopa 600 munaa. Siirtyy tulvineille niityille sadekaudella. Koiraiden ja naaraiden on havaittu uivan yhdessä, ilmeisesti kiinnittyneinä toisiinsa kylki kylkeä vasten koiraan kiduskansilaatan avulla.
Kaksi täysin erilaista akvaariota: metsäjoet pehmeine, ruskeine vesineen, juurineen ja lehtineen, ja Hautavajoaman järvien kirjoahvenet kovassa, emäksisessä vedessä suurten kivikasojen keskellä.
Kaupasta akvaarioon: miten totutat kalan veteen, miksi kannattaa lisätä vain muutama kerrallaan ja mitä seurata ensimmäisinä päivinä.
Miksi uusien kalojen kannattaa asua omassa altaassaan muutama viikko ennen kuin ne muuttavat akvaarioon, mitä tarvitset ja mitä tarkkailet.
Akvaariokalojen yleisin tauti. Näin tunnistat sen, miksi se tulee ja miten pääset siitä eroon.