
Lasiahven
Parambassis ranga
Ambassidae

Parambassis ranga
Ambassidae
Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.
Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.
Elää luonnossa: Bangladesh, Intia, Kambodža, Malesia, Myanmar (Burma), Nepal, Pakistan, Thaimaa ja 1 muu maa.
Istutettu: Hongkong – Kiinan erityishallintoalue ja Japani.
DiscoveryPlanet12.1.2015
Esiintyy hitaasti virtaavassa ja seisovassa vedessä. Yleinen laji, joka lisääntyy runsaasti padotuissa vesissä. Runsaimmillaan sadekaudella. Syö selkärangattomia, matoja ja äyriäisiä. Kutee kaikkialla sadekauden aikana. Rakentaa pesän ja vartioi poikasiaan. Harvinainen toreilla ja yleinen akvaariokaupassa. Akvaariossa pidettäessä: 5 tai useamman yksilön ryhmässä; akvaarion vähimmäiskoko 60 cm.
Kaksi akvaariota Kaakkois-Aasiasta: rauhalliset metsäpurot ja turvesuot pehmeine, ruskeine vesineen sekä vuolaat vuoripurot viileine, happirikkaine vesineen.
Kaupasta akvaarioon: miten totutat kalan veteen, miksi kannattaa lisätä vain muutama kerrallaan ja mitä seurata ensimmäisinä päivinä.
Miksi uusien kalojen kannattaa asua omassa altaassaan muutama viikko ennen kuin ne muuttavat akvaarioon, mitä tarvitset ja mitä tarkkailet.
Akvaariokalojen yleisin tauti. Näin tunnistat sen, miksi se tulee ja miten pääset siitä eroon.