
Keltapinsettikala
Forcipiger flavissimus
Chaetodontidae

Forcipiger flavissimus
Chaetodontidae
Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.
Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.
Elää luonnossa: Amerikan Samoa, Australia, Chile, Cookinsaaret, Ecuador, Egypti, Etelä-Afrikka, Fidži ja 38 muuta maata.
Yleinen ulkoriutoilla, jotka ovat alttiina aavan meren puolelle, mutta esiintyy myös laguuniriutoilla. Bentopelaginen. Elää yksin tai pienissä, enintään 5 yksilön ryhmissä. Aikuiset ovat yleensä pareittain. Syö monenlaista eläinravintoa, kuten hydroidieläimiä, kalojen mätiä ja pieniä äyriäisiä, mutta suosii piikkinahkaisten putkijalkoja, merisiilien pedicellariaa ja monisukamatojen lonkeroita. Munivat, yksiavioisia. Muodostavat pareja lisääntymisaikana. Havaijin toiseksi tärkein vientilaji. Vähimmäissyvyys on otettu lähteestä Ref. 128797.
Kaupasta akvaarioon: miten totutat kalan veteen, miksi kannattaa lisätä vain muutama kerrallaan ja mitä seurata ensimmäisinä päivinä.
Miksi uusien kalojen kannattaa asua omassa altaassaan muutama viikko ennen kuin ne muuttavat akvaarioon, mitä tarvitset ja mitä tarkkailet.
Mikä on toisin meriakvaariossa: suola, refraktometri, elävä kivi ja korallit. Johdanto sinulle, joka harkitset kokeilemista.