
Blue-barred parrotfish
Scarus ghobban
Scaridae, Scarinae

Scarus ghobban
Scaridae, Scarinae
Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.
Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.
Elää luonnossa: Amerikan Samoa, Arabiemiirikunnat, Australia, Bahrain, Cookinsaaret, Costa Rica, Djibouti, Ecuador ja 56 muuta maata.
Istutettu: Libanon.
Aikuiset elävät laguuneissa ja riuttojen ulkopuolella, rinteillä ja äkkisyvänteissä, usein yksinään mutta joskus pienissä ryhmissä. Koiraat ovat yleisiä atolleilla, joilla ne elävät pääasiassa estoriuttojen sisä- ja ulkoreunoilla noin 30 jalan (n. 9 m) syvyydessä; naaraat suosivat syvempää elinympäristöä. Pienet nuoret yksilöt ryhmissä elävät lähellä rantaa leväriutoilla ja menevät joskus liejuisiin, sameisiin ympäristöihin. Ruokailee raaputtamalla leviä kiviltä ja koralleilta. Ovat protogyynisiä hermafrodiitteja. Pyydetään verkoilla ja muilla pienimuotoisen kalastuksen pyydyksillä. Myydään tuoreena. Hongkongin elävän kalan markkinoilla. Vähimmäissyvyys on ilmoitettu lähteestä Ref. 90102.
Kaupasta akvaarioon: miten totutat kalan veteen, miksi kannattaa lisätä vain muutama kerrallaan ja mitä seurata ensimmäisinä päivinä.
Miksi uusien kalojen kannattaa asua omassa altaassaan muutama viikko ennen kuin ne muuttavat akvaarioon, mitä tarvitset ja mitä tarkkailet.
Mikä on toisin meriakvaariossa: suola, refraktometri, elävä kivi ja korallit. Johdanto sinulle, joka harkitset kokeilemista.