
Saharasbora
Pseudorasbora parva
Gobionidae

Pseudorasbora parva
Gobionidae
Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.
Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.
Elää luonnossa: Etelä-Korea, Hongkong – Kiinan erityishallintoalue, Japani, Kiina, Mongolia ja Venäjä.
Istutettu: Afganistan, Alankomaat, Albania, Algeria, Armenia, Azerbaidžan, Belgia, Bulgaria ja 31 muuta maata.
Esiintyy monenlaisissa elinympäristöissä, runsaimmin kasvillisuudeltaan rehevissä pienissä kanavissa, lammissa ja pienissä järvissä. Aikuiset elävät viileässä virtaavassa vedessä. Syö pieniä hyönteisiä, kalaa ja kalojen mätiä sekä kasviaineksia. Kutee yleensä elinympäristöissä, joissa vesi on seisovaa tai hyvin hitaasti virtaavaa. Naaraat kutevat 3-4 kertaa kauden aikana. Koiraat puhdistavat kutupaikan pinnan ja vartioivat mätiä kuoriutumiseen asti. Pidetään tuhoeläimenä, joka kilpailee muiden lajien poikasten kanssa suuren lisääntymisnopeutensa vuoksi.
Kaksi akvaariota Kaakkois-Aasiasta: rauhalliset metsäpurot ja turvesuot pehmeine, ruskeine vesineen sekä vuolaat vuoripurot viileine, happirikkaine vesineen.
Kaupasta akvaarioon: miten totutat kalan veteen, miksi kannattaa lisätä vain muutama kerrallaan ja mitä seurata ensimmäisinä päivinä.
Miksi uusien kalojen kannattaa asua omassa altaassaan muutama viikko ennen kuin ne muuttavat akvaarioon, mitä tarvitset ja mitä tarkkailet.
Akvaariokalojen yleisin tauti. Näin tunnistat sen, miksi se tulee ja miten pääset siitä eroon.