Akvarist
Kirjaudu

Tietoja

Tuntomerkit
Pituus
Enintään 12,5 cm
Ruumiinmuoto
Virtaviivainen
Hoito
Määrä
Puuttuu
Pienin akvaario
59 litraa
Ravinto
Puuttuu

Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.

Käyttäytyminen
Luonne
Rauhallinen
Uiskentelee
Puuttuu

Tiedätkö, mitä puuttuu? Ehdota sitä sovelluksessa.

Vesiarvot
Lämpötila
Sietää5–22 °C
pH
Sietääenintään 7
Pienin akvaario
27 cm81 cm27 cm
59 litraa81 × 27 × 27 cmYhden kalan perusteella
Levinneisyys
AlkuperäinenIstutettu

Elää luonnossa: Etelä-Korea, Hongkong – Kiinan erityishallintoalue, Japani, Kiina, Mongolia ja Venäjä.

Istutettu: Afganistan, Alankomaat, Albania, Algeria, Armenia, Azerbaidžan, Belgia, Bulgaria ja 31 muuta maata.

Lisää lajista

Kuvaus

Esiintyy monenlaisissa elinympäristöissä, runsaimmin kasvillisuudeltaan rehevissä pienissä kanavissa, lammissa ja pienissä järvissä. Aikuiset elävät viileässä virtaavassa vedessä. Syö pieniä hyönteisiä, kalaa ja kalojen mätiä sekä kasviaineksia. Kutee yleensä elinympäristöissä, joissa vesi on seisovaa tai hyvin hitaasti virtaavaa. Naaraat kutevat 3-4 kertaa kauden aikana. Koiraat puhdistavat kutupaikan pinnan ja vartioivat mätiä kuoriutumiseen asti. Pidetään tuhoeläimenä, joka kilpailee muiden lajien poikasten kanssa suuren lisääntymisnopeutensa vuoksi.

Muut nimet

Muut tieteelliset nimet

  • Fundulus virescens
  • Leuciscus parvus
  • Micraspius mianowskii
  • Pseudorasbora altipinna
  • Pseudorasbora depressirostris
  • Pseudorasbora fowleri

Muilla kielillä

  • Bandslätting
  • Båndgrundling
  • Stone moroko, False razbora, Stone moroco, Stone morokos, Topmouth gudgeon, Topmouth minnow